Poradna

Dobrý den, mám již několik let pozastavené podnikání (s.r.o.) na 99 let a každý rok posílám na finanční úřad čestné prohlášení o nulový příjmech.…

Dobrý den, mám již několik let pozastavené podnikání (s.r.o.) na 99 let a každý rok posílám na finanční úřad čestné prohlášení o nulový příjmech. Toto prohlášení z nějakého důvodu finančnímu úřadu nestačí a neustále mě vyzývá, abych podal daňové přiznání. Pokud nevyhovím, pošle platební výměr, naposledy mi vyměřili 500,-Kč pokuty. Proč finančnímu úřadu nestačí čestné prohlášení? Má na to právo mě takhle pokutovat, když ví, že nepodnikám? Předem děkuji za odpověď. J.Z.

Jan

Odpověď na 1

Re: Pozastavené s.r.o. vs. finanční úřad

11:45 20.09.2022

Dobrý den Jane, právnické osoby jsou povinny podávat přiznání k dani z příjmů právnických osob i za předpokladu, že mají přerušenou živnost. S…

Dobrý den Jane,

právnické osoby jsou povinny podávat přiznání k dani z příjmů právnických osob i za předpokladu,

že mají přerušenou živnost. S podáním daňového přiznání se pojí i povinnost podat finanční výkazy a přílohu k účetní závěrce.

Zároveň máte povinnost zveřejnit účetní závěrku ve sbírce listin obchodního rejstříku.

Michael Hájek

Zašlete nám prosím svůj dotaz k problematice daní nebo GDPR. V nejbližší možné době jej zdarma zodpovíme a naši odpověď zveřejníme na tomto místě. Rádi také zveřejníme Vaše příspěvky a názory k tématům blízkým naší webové stránce.