Poradna

1

16:25 09.02.2022

Dobry den je povine jako zaměstnanec podavat danove priznani? V praci pome chcou posledni mesic predesle prace ale kdyz sem mel vicero zamestnani…

Dobry den je povine jako zaměstnanec podavat danove priznani? V praci pome chcou posledni mesic predesle prace ale kdyz sem mel vicero zamestnani bude stacit ten posledni? A povine se ptam z duvodu hledani vsech papiru od zamestnavatelu.

Martin

Odpověď na 1

povinnost podání daňového přiznání

11:07 10.02.2022

Dobrý den, Vaši problematiku upravuje §38g zákona 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  v tomto se mimo jiné uvádí, že daňové přiznání není povinnen…

Dobrý den,

Vaši problematiku upravuje §38g zákona 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  v tomto se mimo jiné uvádí, že daňové přiznání není povinnen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti, zaměstnání, pouze od jednoho, což není Váš případ, nebo postupně od více plátců, podmínkou je, že poplatník učinil u všech těchto plátců na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani podle §38k výše uvedeného zákona.

Jestli jste tedy nepracoval současně u více zaměstnavatelů, u všech podepsal prohlášení k dani, a nechcete uplatnit některé další slevy a bonusy, např. na děti, manželku, spoření, atd. daňové přiznání podávat nemusíte, k provedení ročního vyúčtování však musíte svému poslednímu zaměstnavateli dodat všechna potvrzení o zdanitelných příjmech od předchozích zaměstnavatelů za příslušné zdaňovací období.

 

Jaroslav Sedláček

 

Sedlacek Jaroslav Ing.

Zašlete nám prosím svůj dotaz k problematice daní z příjmů fyzických osob. V nejbližší možné době jej zdarma zodpovíme a naši odpověď zveřejníme na tomto místě. Rádi také zveřejníme Vaše příspěvky a názory k tématům blízkým naší webové stránce.